Дошка пластикова обробна 30*0.9см
З точки зору гігієни найбезпечнішими є обробні дошки, виготовлені з пластикової, скляної або керамічної основи. Вони зовсім не вбирають вологу та запахи, а також інертні до хімічно активного середовища.
З погляду екологічності переважними матеріалами для кухонних дощок є бамбук чи інша деревина тропічних порід. А використання соснових або липових дощок дозволить зберегти заточування ножів протягом тривалого часу.
Пластикові обробні дошки можуть бути покриті ПВХ-плівкою для покращення експлуатаційних характеристик та підвищення гігієнічності. Виконані у вигляді простих овалів зі спеціальними виступами - так і риби, груші, гарбуза або яблука.
Рекомендується мати на будь-якій кухні не менше ніж 3-5 різноманітних обробних дощок, щоб можна було розділяти страви за типами, що готуються за допомогою дощок, і не змішувати запахи продуктів і напівфабрикатів.